Hopp til hovedinnholdet
Gutt frustrert og stressa (colourbox.com)

Stressa av press på skolen?

Tooltip

39% - Jeg opplever mye press, og jeg føler jeg blir syk av det
( 1551 stemmer )
31% - Jeg opplever mye press og føler meg hele tiden stresset
( 1220 stemmer )
30% - Jeg opplever mye press og det stresser meg veldig
( 1183 stemmer )
26% - Jeg opplever press og blir noen ganger stressa av det
( 1019 stemmer )
9% - Jeg opplever litt press på skolen, men det plager meg ikke
( 351 stemmer )
8% - Jeg opplever press og det hjelper meg til å prestere bra
( 314 stemmer )
5% - Jeg opplever ikke press på skolen i det hele tatt
( 187 stemmer )
2% - Jeg opplever for lite press på skolen
( 70 stemmer )
Gutt
Jente
Annet
Antall unike stemmer totalt: 3930

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(HTML-tagger fjernes)
Stars
0
22.03.2019 17:44:23
Er det noen andre som føler at vennene sine er bedre enn deg selv alt? Svar ja, Stars eller Nei, Stars sånn at jeg vet at det er meg dere har svart
ei gutt
0
13.03.2019 09:24:44
Hvorfor er skolen så kjedelig jo fordi vi ikke får høre så mye på musikk og fordi vi aldri får ha det gøy
Vet ikke.
0
24.01.2019 00:39:52
Blir veldig stressa av kommafeil. Blir og veldig stressa av å lese fryktelig lange setninger.
yolokid1123
0
07.01.2019 14:37:52
kos
Doi wha
1
05.08.2018 14:57:02
Dram wha NAI Sheli Ka rain nai wha Ka lion prea de slikon
Gutt 16
3
27.07.2018 00:52:51
Skolepress skaper mye depresjon noe må gjøres, Sliter selv med dette. Hat søkt vg2 og kom ikke inn. Hadde ikke dårlige karakterer så noe må gjøres. Fikk skoleplass langt unna og samfunnet kan ikke tvinge meg til å flytte. Alle som vil ha utdanning og er villig til å lære burde få skoleplass i nærheten! Slik skolen er nå skader elever psykisk!
Vivi
5
23.02.2018 23:58:41
Det altfor mye prøver fra 7.
Jenta på 11
3
23.02.2018 20:47:58
Hei, jeg har veldig lyst til å begynne på turn men får ikke lov:( jeg klarer litt fra før av men vil bli bedre jeg prøver og lære meg selv turn men er vanskelig hvis man ikke vet teknikken:( hvordan kan jeg bli bedre i turn? Men jeg har også et annet problem jeg slitter på skolen med stress og jeg klarer ikke IG konsentrere meg både med lekser og timer hva skal jeg gjøre? Vær så snill svar på begge spørsmålene (RED: ung.no svarer ikke i kommentarfeltet, skriv til oss på ung.no/oss, så vil en med fagbakgrunn svare deg).
Jente på 13
3
21.02.2018 14:43:46
Har akkurat begynt på ungdom skole. Eller begynte for litt over et halvt år siden. Jeg føler ekstremt mye press. Mamma sier hele tiden : Du må få bedre enn en 5 er 6 er det beste. Du må gå opp til 6 i snitt. Jeg ligger på 5,1. Jeg jobber alt for mye. Og ofte pugger jeg til kl. 5 om morgenen. Jeg må stå opp halv 7. Så det blir ikke mye soving. Problemet er at jeg bare får helt hjerne stopp! Jeg blir også mobbet! Mange kaller meg nerd og dust. Har ikke noen av merke klærne til de andre. Og det dyreste plaget jeg har er til 200. Jeg har lite penger så jeg må kjøpe brukte klær. Vokser i en enorm fart og. Så må kjøpe mye klær. Jeg har også briller, tannregulering, ikke sminke og idiotisk nerde hårfrisyre. Pappa sier at med sånt nerde utseende må jeg også være det! Broren min sier: Du greier aldri og bli like god på skolen som meg. Jeg har ikke lyst til å være en nerd, men en kul party jente. Men har verken penger nok, foreldre og søsken og vennertil det. Har egentlig kun lyst til og det. En på min skole tok selvmord for bare noen uker siden. Skulle ønske det var meg! (RED: Hei jente 13, ung.no svarer ikke i kommentarer i kommentarfeltet, men skriv til oss på ung.no/oss, så vil en med fagbakgrunn kunne gi deg noen råd om hvordan du kan få det bedre. Hilsen redaksjonen ung.no).
Svar
1
21.02.2018 14:48:32
Snakk med helsesøsteren eller lærene dine. Hadde det på litt samme måte! Det er over nå da! Forresten Mange flere er glad i deg enn du tror. Det vil tydes om du tar selvmord. Men ikke gjør det! Det vil uansett ordne seg på ett vis.
Oppgitt jente, 16
9
20.02.2018 02:24:18
Skjønner ikke hvorfor politikerne ikke tar tak i dette. De setter inn en fraværsgrense for å tvinge oss til å gå på skolen, men spør aldri hvorfor folk ikke vil på skolen. Nesten hver gang en elev er hjemme fra skolen er han/hun drit lei skolen og benytter sjansen til å være hjemme når man er litt «pjusk» eller fordi man ikke har gjort lekser eller spesielt framføringer! Hadde motivasjonen hvert på plass og det ikke hadde vært ting å grue seg til hadde ikke folk vært borte, med mindre man hadde omgangssjuka. Skolesystemet gir heller ikke mening i forhold til hvilken tid vi er i. Alle andre ting utvikler seg, mens skolen skal være tradisjonell puggeskole. I dag har vi nok hjelpemidler til at ikke hadde vært nødvendig å pugge alt mulig, men heller burde man lære å bruke hjelpemidlene vi har på en fornuftig og riktig måte.
Lei, jente 17
4
20.02.2018 02:14:05
Sliter på søvnen. Jeg kommer heller trøtt enn uforberedt. La meg halv fire i går på grunn av en prøve også i dag sitter jeg oppe til fire på morgenen siden jeg har en framføring som jeg må få gjort ferdig. Kroppen min orker ikke mer og jeg vil bare gi opp. Hvis jeg sovner er skoledagen der på er blunk og jeg er ikke klar. Har lekser, innleveringer og prøver hver uke. Det er alltid et prosjekt på gang som man burde jobbe med, men jeg orker ikke. Går rundt stressa hele tiden, får aldri senket skuldrene.
Sliten
9
18.02.2018 23:01:41
Jeg blir ofte veldig sliten av skolen, etter en skoletime for jeg ofte sammenbrudd på toalettet og må sitte der og forbrede meg. Snus hjelper på stresset og det gjør at jeg snuser ganske ofte. Når jeg kommer hjem sover jeg gjerne til neste dag, altså fra klokken 15 til 7 neste morgen. Og i helgene sover jeg opp til 24 timer. Jeg vet dette ikke er normalt og derfor går jeg til hjelpearbeider på skolen. Det har hjulpet meg veldig mye men jeg kjenner fortsatt at jeg er sliten. Jeg vil slutte med snus siden jeg bare er 13år og det er alt for tidlig og starte. Tror jeg er avhengig og kjøper meg ny boks 2ganger i uken. Har noen tips til hvordan jeg kan slappe av mer og slutte og sove så mye og slutte med snusing? Jeg føler ingenting hjelper.
meg
1
26.02.2018 20:30:47
Det kan ta litt tid å slutte med snus siden man blir fort avhengig. Du kan først sjekke om det er nikotinet du er avhengig av eller det å ha noe under overleppa. Søsteren min (som er 16 år eldre) snuste og ville slutte. Hun fant ut at hun var avhengig av å ha noe under overleppa. Du kan f.eks begynne å kutte ned på antall snus du bruker i uken. Så fra starten kan du ta annenhver mnd, nå hver mnd, så hver andre uke osv. Det kan bli vanskelig men bare tenk at det er kroppen din som på en måte lurer deg. Du trenger IKKE dette for å overleve. Hvis det er litt vanskelig for deg å slutte så begynn med snus som ikke skader tannkjøttet (med mindre du allerede gjør det da). Angående den der søvnen din... når du legger deg, ligger du da i senga med telefonen? Isåfall SLUTT! Det blir mye bedre da. Jeg har en helt annen hverdag etter at jeg sluttet med det. Det var vanskelig fra starten men nå vet jeg at det var bra at jeg gjorde det. Du kan slå på alarm på telefonen men ikke bruk den mer enn 3-5min. Egt. ikke i det hele tatt men noen trenger å sette på alarm på telefonen sin. Det er helt greit. En annen ting kan være at du har utmatting syndrom. Moren min hadde det og sov faktisk mer enn deg. Nå er hun kvitt det pga. rådgivning av leger osv. Du kan også prøve å gå til fotterapeut. Mamma gjorde det og det funket i følge henne. Du kan også begynne å spise mer grønt. Kjøtt ca.2-3 ganger i uka. Kostholdet ditt har mye å gjøre med kroppen din. Kutt ned telefonbruken, ipadbruken, pcbruken, tvbruken og alt annet lignende. Jeg sier ikke at du skal kutte det ut helt, men at du kutter det litt ned. Vær aktiv og prøv å bare spise søtt i helgene. Det er greit å spise søtt noen ganger men ikke for mye. Velg ferske råvarer f.eks. frittgående egg, økologiske grønnsaker osv. Snakk med en lege om dette. Dette vil funke.
lille hjelper
2
23.02.2018 19:14:38
hei jeg skjønner at dette er vanskelig men et tips jeg kan gi deg er at du ikke skal stresse i timene på skolen noen ganger så kan du legge vekk bøkene på så kan du bare høre hva læren har å si foran klassen eller vis læren ikke snakker foran klassen men dere skal gjøre oppgaver så er det bare å lene seg bakover i stolen og slapp av og ikke tenk på lekser. jeg har ikke noe tips til hvordan du kan slutte snus men jeg kan kanskje hjelpe deg lit med stresset og jeg vet hvordan det er bortsett fra det med snus jeg vet hvordan det er å være stressa fordi jeg er stressa hver eneste dag men jeg snakker med lærere og helsesøster om det eller noen i familien men jeg vet en ting det er at du ikke er alene om dette det er mange verden som har dette problemet så jeg sier at hvis du ikke snakker med foreldrene dine om dette så kan det kanskje bli være men du kan jo dra til fast legen din og spørre om det kanskje du er sliten fordi du ikke får nok protein, jern eller noe sånt for da kan du ta en blod prøve og de kan kanskje finne noe ut håper at ting blir bedre hilsen lille hjelper
Venus
4
19.02.2018 19:11:04
Det kan godt være at du har mangel på en del vitaminer ettersom å sove så mye ikke er sunt for deg. Jeg ville tatt kontakt med lege og få tatt en blodprøve for å sjekke om du har vitaminmangel. Ellers burde du snakke med lærer eller helsesøster om hvordan du føler deg på skolen og se om de kan hjelpe deg.
The@
7
18.02.2018 18:30:41
Jeg er stressa hele tiden, før jeg begynte på ungdomsskolen var jeg en stjerne elev ( best i klassen i alle fag). Men etter jeg flyttet og måtte bytte skole har karakterene mine bare rast ned, jeg har det fint og har fått mange nye venner. Men når jeg kommer hjem er jeg helt utslitt og orker ingen ting, spesielt ikke lekser.
Jente 13 år
7
12.02.2018 00:35:55
Jeg står opp klokka 06.00 hver dag, kommer hjem klokken 16.00 fra skolen. Gjør lekser og drar på trening. Kommer hjem også legger jeg meg. Dette er ikke hvordan jeg vil leve livet mitt. Skolepress ødelegger alt og jeg blir stressa og mentalt syk. (Red: skriv til oss på ung.no/oss, så vil en person med fagbakgrunn svare deg. Ung.no-redaksjonen svarer dessverre ikke på kommentarer i kommentarfeltet).
platon
4
15.02.2018 17:43:35
Livet ditt kan godt bli 80, 90 eller hundre år langt. Du bruker 13-17 år av dem på skolen. Da er det selvfølgelig viktig at du trives og opplever at skolegangen er meningsfylt. Likevel er det også viktig å huske at skolegang er forberedelser til livet etter skolen. Hvordan en bruker tida si på skolen har ofte stor betydning for hvilke valgmuligheter du har senere. Så selv om det oppleves slitsomt akkurat nå, er det kanskje greit å huske på at skolen er til for deg. At det er mye press, og kanskje mye lekser, anbefaler jeg å ta opp gjennom elevrådet på skolen din. Skriv gjerne et brev til rektor, og forklar hvorfor du mener det er for stort arbeidspress, og bruk eksempler. Blir det for mye kan du også ta det opp med dine foreldrer. Hvis de er enige med deg, kan de bruke FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) . FAU kan så diskutere situasjonen og ta den opp med skoleledelsen. Lykke til!
KOPEEEEE
1
19.02.2018 00:28:47
KÅPEE
Jente 13
10
30.01.2018 22:58:21
Det er MASSE press! Jeg går i 8. Klasse og det er press om alt! Du skal ha jakke til 5000, du skal ha dyre sko, dyr og fin skoleballkjole, du skal ha kul kjæreste, du skal ha hooka minst en gang, du skal ha eyebrows on fleek, du skal ha sånt hår ÅH DET ER SÅ MYE! Mamma syns det ofte er for dyrt med mange av de tingene du liksom skal ha. Selv om vi er noen av de med best råd i klassen. Jeg får ikke svea jakke og blir ofte utestengt bare pga det! DET ER HELT IDIOTISK! Jeg har nesten ingen venner og derfor vil jeg hest passe inn men jeg får det bare ikke til! Jeg gråter ofte når jeg sitter hjemme i helgene IG ser alle som er på en fest jeg ikke har blitt invitert til engang. Gråter ofte pga dette og alt er bare så innmari ååh! Plis kan noen hjelpe meg? har noen tips til hvordan jeg kan få de tingene som kan få meg Tim å passe inn?
Å
2
24.02.2018 00:02:43
Hei, skjønner hva du mener! Prøv å snakk med moren din om det, liksom at blir holdt utenfor Bc du ikke har svea jakke og sånn! Men bare prøv å ikke være sjenert bare si sånn heiiii til folk og smil ksk prøv å snk med den på snap først
Noen
9
12.01.2018 14:14:58
Jeg føler for mye press. Jeg får 3’ere i alt. Alle de andre i klassen får så mye bedre enn meg... Jeg vil bare dø. Hvis jeg ikke får bra karakter blir foreldrene mine akuffet over meg, og da kan jeg ikke gå på trening. Da læreren sier at jeg får 3’er så holder jeg på å gråte, men jeg gjøre det ikke. Læreren pleier alltid å si: du klarer deg bedre neste gang... men jeg gjør så mye jeg kan og jeg blir ikke bedre! Hvorfor trenger man så mye skole!
one who almost droped
3
26.02.2018 09:29:39
hei. jeg veit hvordan du har det. du føler du er verst i klassen at du er gnunnen til at klassens sit snitt går ned. at uansett om du øver hver dag og gjør lekser og alt så går det ikke. at du må ha den ene 4 for at det du gjør faktisk fungerer. nå de jeg gjor var først sørg for at jeg spiste nokk. og at jeg spiste på skulen. jeg begynt å legge meg rundt 21 om kvelden om jeg hadde gjort alle lekser eller ikke. om du ikke har gjort det til da er det liten sjanse for at du vil. og så begynte jeg å spør mer om hjelp, av mamma, lærer og helsesøster. det vil ikke endre seg med en gang, men det vil gjøre ting lettere. du kan øve så mye du vil, men hvis du ikke spiser nokk, eller sover nokk går det ikke. se ut vinduet. går verden under? nei, den er der fortsatt og den vil fortsette å ver der. det er vanskelig å fortsette når en ikke ser noen ende, når en ikke ser forbedringer i seg selv selv om du gjør alt du kan. men fortsett. fortsett uansett hva.
he
4
29.01.2018 14:58:26
si ifra til lærerene dine og spør om de kan hjelpe deg.
Alvis
2
03.01.2018 22:08:08
Føler at jeg er dårlig og jeg måler meg med andre heletiden og det er litt dumt men jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det
Ennninnnggg
0
24.02.2018 00:04:14
Jeg og!! Men læren vår sier ja seee så bra hun fikn på prøven og det synker selvtilliten til de andre som ikke fikk like bra! Og det skjer hver gang med samme personer! R så tritt lei forskjellsbehandling
Alvis
2
03.01.2018 22:06:21
Jeg føler mye press ihvertfall når jeg går på ungdomskolen får der er det Karakterer og sånt
Mann 18
4
25.12.2017 03:12:06
, sikker hvis samfunnet hadde vært teokratisk og det var ekte profeter som styrte samfunnet hadde stressnivået på skolen gått i grøfta, da er alt chill med at det er ok å komme litt seint
Kenboi
2
11.12.2017 20:01:25
Jeg føler ingen stress i det hele tatt og det har jeg funnet ut er skadende for at jeg skal kunne være motivert og yte i det hele tatt i skole
Jente 20
5
29.11.2017 21:02:50
Jeg blir stresset fordi det er et sterkt press på best mulig karakterer. Jeg går et studie med bare 20 personer i klassen, og det er veldig lett å måle seg opp mot de andre. Det er tungt å ikke få til alt perfekt.
Jente 14
5
19.11.2017 19:34:14
Jeg føler ikke at det er mulig å begynne på noe fritids aktivitet i det hele tatt. Jeg må våkne klokka 06:00 for å gå på skole, og kommer ikke hjem før 17:15 eller senere. Deretter er det lekser og å slappe litt av, grunnet at jeg sliter litt med den mentale helsa og må derfor roe meg ned for å ikke ta noen dumme valg. Det er som en vanlig dag med jobb for voksne, untatt at jeg har lekser i tillegg. Dette blir veldig mye synes jeg, og har nå begynt å utestenge følelsene mine på skolen. Hjemme er jeg et vrak, jeg gråter av alt og er konstant irritert. Føler meg relativt nytteløs. (Red: ung.no svarer ikke i kommentarfeltet, du er velkommen til skrive til oss på ung.no/oss, så vil en fagperson svare deg. Hilsen ung.no).
Ta det me ro
2
28.12.2017 14:55:17
Ta det med ro, slapp av. Jeg er også 14 og opplever ikke press i det hele tatt
Hva faen
0
24.02.2018 00:05:46
Det hjelper jo veldig
Hjelper 15 år
1
30.01.2018 23:00:52
Hvorfor skal hun slappe av fordi du ikke føler press? Jeg opplever akkurat det samme som henne og det blir kun Børre når folk sier at alt er bra, skjerp deg «ta det me ro»
Dud
4
19.11.2017 00:38:07
Jeg går på skolen og trener 7,5 timer i uka pluss gym. Det blir bare for mye. Foreldrene mine vokst jeg skal være god og de vil at jeg skal trene så mye som mulig, men det klarer jeg ikke. Jeg surrer rundt IG vet ikke hva jeg skal. Jeg har fått mange annerkninger fordi jeg ikke rekker lekser eller skjønner dem. Jeg får aldri hjelp med dem. Ingen på skolen min liker meg og jeg rekker ikke å gjøre hva jeg skal. Prøver og karakterer syns jeg er overvurdert. Det sier ikke noe om hvor mye folk prøver, men bare om hvor gode folk er. Når du aldri klarer en dritt på prøver er det ikke så gly som for de som alltid får alt riktig uten å prøve engang. Jeg syns skolen legger opp til at vi skal kunne for mye. Det blir bare stress og man orker det ikke
Helt alene
6
14.11.2017 15:11:53
Jeg prøver og ikke legge for mye press på meg selv, men hver gang jeg får igjen en prøve virker det som at det ikke er godt nok for foreldrene mine. Jeg får ofte seksere, men foreldrene mine blir ikke glad for det heller. Jeg blir helt utslitt! Jeg gråter når ingen ser meg og prøver å strekke etter hjelp, men det er ingen som vil ta tak i meg og dra meg opp.
scream
1
26.02.2018 09:33:38
*hugs* om ingen andre vil dra deg opp, kan du være den. du får 6 ere med strev og gråt. du strever til det gjør vondt. du fortsetter. du skrev denne meldingen. om du en dag ikke klare mer skrik til foreldrene dine og ikke hold dine tårer tilbake la dem renne. la dem se hva det gjør. du er fantastisk. top elever strever og stresser akkurat som andre og dei skal ha like mye oppmerksomhet.
Who now?
2
10.11.2017 19:44:05
jeg opplever mye stress på skolen. det ble så mye for meg at jeg sluttet å ha lekser og det er mer en bare det men det tar tid å ramse opp. men jeg har Asperger og de blir veldig stresset av slike ting. de i klassen er enige med at det er sykt mye lekser. det har faktisk skjedd at en i klassen hadde så mye lekser at hun måtte droppe alle fritidsaktiviteter hele uken! jeg er hater lekser ville heller hatt en time lenger isteden!!!! : (
Emilie
0
05.11.2017 01:11:04
Jeg blir stressa opp av læreren å får mye harl kritikk. Hele tiden får jeg hvite hvor dårlig jeg er og det gjør son at jeg stresser med å prøve å få meg bedre... å jeg føler at jeg blir lei av alt dritten jeg får av læreren
Gutt 14
6
05.11.2017 00:55:00
Jeg føler at presset på ungdomsskolen er vel stort (og det er de fleste i min klasse enig i - jeg går i 9. klasse nå og skriver inn til dere på vegne av hele klassen min). Man skal helst være god i alle fag, se bra ut, ha fine klær, ha mange venner, være med på 2-3 aktiviteter på fritiden, være oppdatert på spill, musikk og facebook osv. Mye av presset skaper skolen selv med sine karakterer og vår "stakkars" gymlærer gjør så godt han kan, men han må viss bruke meste parten av tiden sin til å vurdere oss med sine papirer, han må viss skrive karakter på oss når vi spiller fotball, volleyball, kanonball, landhokey, jogger eller har andre styrke øvelser osv. Jeg vil gi skole Norge noen råd her: Glem karakterene, gi oss heller en vurdering og en god samtale. Jeg ønsker meg en "varm" gym lærer, som bryr seg om oss, som snakker med oss, som viser oss øvelser, som motiverer oss, som kan gjøre oss glade, som kan hjelpe oss til å bli bedre, men nå i dag sitter vår gym lærer ofte taus på en stol (eller står) og skal vurdere oss med penn og papir - hver eneste gymtime!! Jeg ønsker ikke noe karakter i gym.. gi meg heller en vurdering og la gym faget bli et "glede fag" igjen (ikke bare et prestasjonsfag), ikke slik som nå, der vi bare møter press, krav og forventninger til store prestasjoner i gym faget også. La oss få være ungdommer som har det gøy på skolen med fagene og venner! La skolen bli en plass der vi har det kjekt sammen, der vi også kan føle på glede, da får vi også mer lyst til å lære ting. La oss møte lærere på skolen som er varme, som bryr seg om oss, som har tid til å snakke med oss, som ikke bare er opptatt av hva karakter vi skal få av dem, og hva vi må gjøre (prestere) for å få enda høyere karakter! La oss elever kunne føle at vi er gode nok som vi er, og la oss få tilbake lærelysten og gleden av å være på skolen, og la lærere få tid til å være mer med oss, uten at vi må kave mot noen nye meningsløse karakterer. Jeg føler at ungdomsskolen er blitt en ren "teori skole". Jeg savner mer praktiske fag også. Mer sløyd, formingsfag, matfag, uteskole/friluftsliv, svømming, lage en bedrift... Savner mer praktiske fag, der man kan få være seg selv, nyte og ha det kjekt på skolen, uten å måtte kave mot høye og meningsløse karakterer. Jeg tror det presset mange føler mot å få gode karakterer gjør at man blir redd for å gjøre feil, redd for å dumme seg ut, redd for å ikke være bra og flink nok, redd for å ikke klare seg.. Hadde det ikke vært bedre å gitt oss en god vurdering, slik at vi kunne jobbe med det vi kunne bli bedre i, uten å oppleve et karakter press, som bare virker som stressende, og på meg virker det negativt: jeg leser til prøver, men husker ikke så mye etter at jeg har hatt prøven. Jeg bare leser for å få en god karakter, og så glemmes det meste etter kort tid igjen. Jeg tror dette karakter presset tar bort mye av gleden av å lære, og man jobbe bare for å få en god tall karakter, selve innholdet i det man skal lære blir ikke så viktig, bare tall karakteren betyr noe.. så fjern karakter systemet, innfør mer praktiske fag, og la gym lærere få hjelpe oss, motivere oss, heie på oss, snakke med oss, uten at han trenger å vurdere oss hver eneste time.. så tror jeg skolen ville blitt mye bedre. Vi ville da fått mer glede av å være på skolen, fått en varmere skole, mindre mobbing, økt trivsel og motivasjon, mer lærelyst, mindre stress, og da ville man også mer husket kunnskapen og ønsket å lære nye ting i sammen med varme lære og gode venner, som brydde seg mer om hverandre, og som hjalp hverandre til å bli gode og til å få mer livslyst/glede på skolen. I dag så jobber vi, ofte alene, både hjemme og på skolen, mot en meningsløs karakter, som bare gir økt press og stress, og lite glede og lærelyst.
Jente 14
1
30.01.2018 23:06:48
Helt enig! Jeg er jente da men. Føler alt handler om presentasjon liksom. Spesielt i gym, noe som jeg har slitet mye med. J er en 14 år gammel jente, jeg trener ofte, er slank og spiser sunt, men jeg føler forsatt at alle er mye bedre enn meg liksom.
jente 13 år
2
24.10.2017 21:32:13
Jeg har over 6 timer skole så kommer jeg hjem å må gjøre lekser når jeg er ferdig med det så må jeg øve på prøver. Orker serr ikke mer har snakket med læreren om at jeg stresser. Jeg bryr meg ikke om skolen lenger får jo faen meg ikke levd livet når skole følger etter meg overalt. (Red.): Hvis du har noen spørsmål ang. dette, som du vil fagpersoner skal svare deg på, still oss et spørsmål anonymt på ung.no/oss.
Emilie
1
05.11.2017 01:14:29
Jeg har det likedan å jeg har bare begynt å drite i d jeg øver i 1-2 dager så bestemmer jeg meg for å få frihet
123456 jente 14 år
3
18.10.2017 14:49:19
Vi skal ha kostymefest på skolen der alle skal stille i like klær. Vi skal spille fotball, og jeg er redd for å få svetteringer. Det er
Eksperten
0
05.11.2017 01:16:55
For å ikke få så mye svetteringer osv.. når du trener er det lurt å dusje ofte å bruke deo, da blir kroppen vant med det å da begynner du ikke å svette så mye
livvi
2
11.10.2017 16:47:37
hvilken app bruker lærerne for å sjekke om du har kopiert teksten fra nettet?
1
05.11.2017 01:19:09
Om dere sender inn en oppgave på Itslearning så har jo læreren tilgang til å legge ut ting å se hva deres klasse skriver til hverandre å de har også tilgang til noe som scanner teksten å søker den opp på internett
anonym
1
03.10.2017 16:35:07
jeg opplever mye stress og press på skolen noen ganger daglig
Anonym
9
29.09.2017 23:26:04
Jeg må prestere bra. Blir rett og slett lei meg av 4-ere. Klarer ikke prestere på noen andre steder en på skolen. Har ikke venner som bryr seg om meg så blir syk av å prestere best mulig
Drit Stressa Jente
3
24.09.2017 05:24:01
Jeg må gå ekstra skole på lørdag D: Og det betyr og ekstra lekser. Og de MÅ bli ferdig til mandag!!!!!!!
Jente 13
5
20.09.2017 20:59:34
Det er veldig mye stress for meg, jeg får mer og mer lekser når jeg kommer hjem. Jeg har aldri noe tid for å slappe av og puste. Jeg må tenke på skolen HELE tiden.
Who now?
1
10.11.2017 19:45:34
samma her men du kan jo spørre lærerne om å slippe lekser en stund. det fikk jeg. PS. men jeg har Asperger
Drit Stressa Jente
2
24.09.2017 05:25:14
Samme her D:
13
2
24.09.2017 00:10:34
Jeg også! Må gjøre lekser hver dag for å bli ferdig, og 4 prøver samme uke:(
Gutt 15
2
14.09.2017 01:18:48
Personelig, så synes jeg at litt press/moderat press, hjelper meg veldig når det kommer til å prestere bra på skolen, og å lære mer. Men hvis det vipper over, så er det så mange som "slår seg av" på en måte, og ikke klarer å tenke klart. Det er veldig vanlig, og det er derfor viktig å finne en mellomting
Yess i’m back
0
30.01.2018 23:08:33
Press er ikke bra. Du føler deg dårlig og blir mentalt skadet
frustrert jente
4
11.09.2017 15:05:08
Det er alt for mye press! ikke bare på skolen, men overalt. Det er press på å prestere bra på både skolen og fritidsaktiviteter. hva skjedde egentlig med fritidsaktiviteter? Det skal jo bare være et tilbud om å holde på med noe i steden for å sitte hjemme hele tiden. Jeg syntes det er alt for mye press på fritidsaktiviteter også! Jo, bedre du er jo mer får du lov til. det er jo tullete
Ensom
1
10.09.2017 17:11:09
Ikke nok med masse stress, vennene mine har forlatt meg. Hva er vitsen med å gå ut i friminuttene når jeg bare er på doen uten at noen lurer på hvor jeg er?(red: du kan skrive inn til oss på ung.no/oss og få svar)
Stressaaaa
4
05.09.2017 21:22:18
Eg stressa over ALT! Det meste av stresset er lekse, og det at eg må gjere det bra på skulen. Har bare lyst å sove heile tida for då er det ingenting eg trenge å tenke på eller gjere! Blir også stressa når det kjeme til venner...er blitt so komplisert for tida og skulle seriøst ønske at eg gjekk i barnehagen for der va alt so lett!
damn
7
03.09.2017 20:27:17
er skikkelig forelska det gjør vondt men ingen liker meg
Bella
5
01.09.2017 07:16:11
Gruer med alltid til skolen og føler veldig mye press
Who now?
2
10.11.2017 19:46:49
samme her. ingen er nesten med meg etter at de fikk vite at jeg har Asperger. :(
Tror ikke det er skolen
8
10.08.2017 00:21:45
Jeg klarer aldri å ikke stresse, men jeg tror ikke det hjelper at vi må få gode karakterer for å komme inn på den skolen vi vil. Jeg har venner som er så mye bedre enn meg i alt, og jeg prøver å ta det med ro.Jeg føler at uansett hva jeg gjør så blir jeg stresset og sjalu på de gode karakterene vennene mine får, Jeg får fra 3-5, mens de fra 4-6. Jeg vil ikke ha det sånn lengre. Er det noen som kan hjelpe meg?

Kropp og helse

+ 41 flere

Skole, utdanning og jobb

+ 36 flere

Venner, forelskelse og fritid

+ 42 flere